Следвайте Гласове в ТелеграмМиграционен натиск от две посоки плюс войни крият

...
Следвайте Гласове в ТелеграмМиграционен натиск от две посоки плюс войни крият
Коментари Харесай

Иво Христов: Миграционният натиск и кризите в ЕС напомнят събитията от 1989 г.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

„ Миграционен напън от две направления плюс войни крият риск от разпад на Съюза ”, счита евродепутатът 
 
„ Миграционният напън от Украйна към този момент се усеща в доста европейски страни. Това ми припомня претърпяното през 1989 година Тогава всеобщото преселение на източногерманци през Унгария стана причина за имплозията на комунистическия лагер.
Унгарските управляващи взеха решение, че повече не могат да ръководят рецесията, смъкнаха кльоновете, потоците от източногерманци минаха в Западна Германия и комунистическият блок рухна в границите на няколко седмици. “ Това безпокойство изрази в ефира на предаването „ Светът и ние “ по Българска национална телевизия Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал (S&D) и шеф на кабинета на президента Румен Радев в интервала 2017-2019 година

По думите му, в този момент следим нещо сходно. „ Миграционният напън е от две направления: от Северна Африка към Италия и от Близкия Изток през балканските направления към Европа. Той е комбиниран с вътрешна рецесия, с криза в Германия, с идни избори за Европейски парламент и с неубедително водачество във всички западноевропейски страни.
Това, за жалост, може да докара до имплозия на Съюза. Появяват се голям брой вътрешни граници, които не би трябвало да съществуват по силата на Шенген. Много страни вкарват вътрешен надзор, в границите на Шенген, в който ние се стремим да влезем. Но по какъв начин ще влезем, в случай че постановяваме по-високи директни такси за пренос на газа за Унгария и за Сърбия? С това си печелим още един зложелател “, счита Иво Христов.

Според Христов кумулирането на толкоз доста рецесии по едно и също време крие риск за Съюза. „ Опасявам се, че бюджетът на Европейски Съюз, макар своите буфери, мъчно може да планува всички рецесии. Кризата с Ковид-19, да вземем за пример, го свари изцяло неопитен. Разбира се, не служителите са отговорни, че не могат да плануват една зараза. Кой можеше да планува офанзивата на „ Хамас “ против Израел? Бюджетът мъчно ще издържи на нови рецесии, отвън настоящите, които към този момент го обременяват доста “, сподели още Христов в ефира на Българска национална телевизия.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР